Автоцентр на Столичном
(044) 206 80 00 (067) 406 80 00
Меню
 

Kia Niro визнаний найекономічнішим кросовером у світі!

ПІДПИСКА НА РОЗСИЛКУ

Дізнавайтеся новини першими

11.12.2017

Напередодні гібридний кросовер Kia Niro увійшов в «Книгу рекордів Гіннеса» як найекономічніший автомобіль для міської їзди. Такий титул позашляховик отримав після успішної участі в експерименті, суть якого полягала в подоланні відстані між Лос-Анджелесом і центральною частиною Нью-Йорка. Під час подорожі екіпаж з двох чоловік проїхав 5 979 кілометрів і в цілому витратив 183,6 літра бензину. Таким чином, одного літра вистачало в середньому на 32,6 кілометрів шляху.

Організатори дослідження вже встигли дати відсіч всім критикам, зазначивши, що в заїзді використовувався автомобіль стандартної комплектації, яка не змінювався і не доповнювався енергозберігаючими технологіями.

Особливості Kia Niro

Це перша модель південнокорейського виробника з гібридним двигуном. У силовій установці прекрасно поєднується 1,6-літровий бензиновий мотор і електродвигун. Разом дані агрегати здатні виробляти потужність 141 кінських сил.

Незважаючи на те, що пріоритетним завданням Kia було створення економічного кросовера, автори проекту не обділили увагою інтер'єр і екстер'єр міського автомобіля. У кузові рекордсмена присутні безліч елементів від Sorento і Sportage, але при цьому коефіцієнт фронтального опору опустився до позначки 0,29. Салон автомобіля є просторим, що дозволяє водіям і пасажирам долати великі відстані без численних зупинок для відпочинку.

У технологічному аспекті південнокорейський бренд справив ще одну внутрішню революцію. Kia Niro отримав Drive Wise - технологію для підвищення безпеки на дорозі. Ця система включає в себе такі функції як утримання машини в заданій смузі, екстрене гальмування, контроль сліпих зон, «розумний» круїз-контроль і інше.

Уже сьогодні європейські споживачі активно купують нові кросовери, дата появи позашляховика з надекономічним мотором в Україні стане відома найближчим часом.