Автоцентр на Столичном
(044) 206 80 00 (067) 406 80 00
Меню
Автоцентр на Столичному Новини і Акції Новини Автосалон ЗАЗ VIDA ВСТАНОВИЛА АВТОМОБІЛЬНИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ
 

ЗАЗ VIDA ВСТАНОВИЛА АВТОМОБІЛЬНИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ

ПІДПИСКА НА РОЗСИЛКУ

Дізнавайтеся новини першими

18.09.2013

ЗАЗ VIDA ВСТАНОВИЛА АВТОМОБІЛЬНИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ

Дистриб'юторська компанія «АвтоЗАЗ-сервіс» та журнал «Автомир» встановили автомобільний рекорд України - найдовший тест-драйв навколо всієї України на автомобілі ЗАЗ VIDA, не вимикаючи двигун - 4700 км всього за 4 дні! Про це повідомили учасники проекту «Встанови автомобільний рекорд України на ЗАЗ VIDA!» Під час прес-конференції в УНІАН 2 жовтня. Автопробіг стартував у Києві 14 вересня, в перший день Столичного Автошоу 2013 в 14:00, а фінішував 18 вересня в 13:45.

Масштабний пробіг передбачав захоплюючу подорож навколо всієї України в дружній команді журналістів видання «Автомир» та фахівців дистриб'юторської компанії «АвтоЗАЗ-сервіс», яких очолив Генеральний директор компанії - Андрій Залуцький. У команду по черзі приєднувалися звичайні автолюбителі - «народні» водії з різних міст України.

Саме вони, а також головний редактор журналу «Автомир» Віталій Новак, «на одному диханні» позмінно управляли автомобілем ЗАЗ VIDA, безпосередньо прилучаючись до встановлення унікального автомобільного рекорду України! Зміна екіпажу проходило в 12 містах: Шостці, Харкові, Луганську, Бердянську, Феодосії, Євпаторії, Одесі, Крижополі, Чернівцях, Мукачевому, Львові та Сарнах.

Довгоочікуваний фініш прийняла столиця України - Київ. «Я навіть не очікував такого ентузіазму від усіх учасників пробігу, - коментує Віталій Новак, - без нормального харчування, при повній відсутності елементарного побутового комфорту, під постійним дощем, - і все одно здавалося, якщо щось трапиться з нашою ЗАЗ VIDA - її піднімуть на руки і понесуть далі по маршруту. Слава Богу не довелося.

Десь у районі Бердянська "потонув" автомобіль супроводу: датчики витрати повітря залило водою, і мотор запрацював в аварійному режимі. І це практично вантажівка! А VIDA нічого - знай собі, їде. Теж, напевно, відчувала відповідальність - ну як же, йдемо на рекорд! ».

«Як офіційний дистриб'ютор автомобілів ЗАЗ в Україні, ми розуміли, що проект зі встановлення рекорду має певний репутаційний ризик, адже на кону - перевірка витривалості нашого автомобіля безпосередньо в умовах разнодоріжжя нашої країни. - Коментує Андрій Залуцький. - Однак, ми свідомо пішли на цей ризик, адже не сумнівалися, що ЗАЗ VIDA із завданням впорається. ЗАЗ VIDA - наш флагман, якість і відмінні експлуатаційні характеристики якого сьогодні підтвердив унікальний автомобільний рекорд України ».

Фіксація рекорду під час автопробігу відбувалася завдяки компанії «Українські супутникові системи безпеки« Укр-Астра », що спеціалізується на GPS-моніторингу транспорту. В автомобіль ЗАЗ VIDA було встановлено датчики системи «Геоінформер», які фіксували самі різні параметри: завантаження автомобіля, рівень палива в баку, його швидкість і географічне перебування, а також включення і виключення запалювання і відстеження обертів двигуна.

«Ми приємно здивовані високою якістю технологічного супроводу цього рекорду. Програмне забезпечення пересування автомобіля було представлено на належному рівні. Доказова база, сформована на основі цих матеріалів, дозволяє нам заявити про новий національному досягненні », - коментує експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін.

Цікаві факти проекту:
- Загальна кількість палива, яке знадобилося ЗАЗ VIDA для встановлення рекорду, - 348 літрів.
- Середня витрата палива «рекордним» авто - 7,3 літра на 100 км.
- Учасники рекордного автопробігу провели 91 годину в дорозі.
- Під час тест-драйву учасники з'їли 86 hot-dogов, випили 25 літрів кави, 10 літрів red bull і 12 літрів Coca-Cola.
Організатор проекту - журнал «Автомир» («Бурда-Україна»). Партнер проекту - Філія «АвтоЗАЗ-сервіс».