Автоцентр на Столичном
(044) 206 80 00 (067) 406 80 00
Меню
 

В Україні відбулася перша презентація легендарного Kia Stinger

ПІДПИСКА НА РОЗСИЛКУ

Дізнавайтеся новини першими

23.07.2018

Довгоочікувана презентація Kia Stinger відбулася 12 липня. Українці змогли оцінити седан, який розробники назвали найшвидшим в історії фірми. Згідно даних Kia Motors Corporation, новинка здатна розганятися до ста кілометрів за рекордні для компанії 4,9 секунди. Українцям запропонують лімітовану серію з десяти моделей Stinger.

Відвідувачам автосалону представили абсолютно новий седан-фастбек, аналогів якому ще не було. Давні шанувальники корейського виробника помітили, що дизайн Kia Stinger є логічним розвитком концепту 2011 року, втіленого в моделі Kia GT. Також у новинці простежуються риси легендарного авто Gran Turismo, який ще в 60-х роках минулого століття став втіленням елегантності, швидкості та комфорту.

Презентация Киа Стингер

Stinger – це результат співпраці кращих фахівців автомобільної промисловості. Наприклад, розробкою ходової частини займався Альберт Бірманн, колишній керівник інженерного департаменту БМВ. За створення екстер'єру, а також інтер'єру салону відповідав головний дизайнер франкфуртської студії Грегорі Гійом.

Вражаючий дизайн та ефективна аеродинаміка

Дизайнери створили сучасний, динамічний екстер'єр. Його виділяють рельєфні лінії, подовжений капот, гострий кут нахилу даху, а також укорочений передній звис. Загальна довжина авто – 483 см. При цьому довжина колісної бази становить 290 см, ширина – 187 см. При таких габаритах, новинка вийшла дуже просторою, місткою, а головне – стійкою на будь-якому дорожньому покритті.

Над створенням аеродинамічної форми кузова конструктори працювали більше місяця. Вони створили плавну, обтічну «корму» та трохи звузили задню частину, що поліпшило показники опору вітру. Під передніми колісними арками з'явилися повітрозабірники у вигляді зябер, які знижують тиск повітряних потоків. Ці елементи надають автомобілю спортивного стилю.

Під кузовом розташовані панелі, що відповідають за правильний розподіл повітряних потоків. Вони направляють потоки на дифузор, знижуючи при цьому показники опору повітря. Також величезну роль відіграє спойлер. Він рівномірно розподіляє навантаження на задню вісь, при цьому збільшує притискну силу. Таким чином спойлер «качиний хвіст» поліпшує зчеплення з дорогою, що дуже важливо на високих швидкостях.

Белая Киа Стингер

Нова підвіска та шасі

Для швидкісного седана розробили абсолютно нову, сучасну підвіску, яка забезпечує комфортне управління в швидкісних поїздках на далеку відстань. Створена підвіска та шасі утверджують за Stinger статус Гранд Туризмо.

Конструктори створили підвіски двох типів: класичні амортизатори та більш сучасну адаптивну систему. Вони обидві створювалися на основі багатоважільної системи та підвіски на направляючих стійках Мак-Ферсона. Моделі у базовій комплектації отримають звичні амортизатори. Всі решта – підвіску з електронно-керованими амортизаторами. Це сучасні механізми, які реагують на найменшу зміну курсу, вони підлаштовуються під кут повороту керма, реагують на натискання педалей газу та гальм.

Кермове управління також зробили більш зручним. На рульовій рейці встановили електропідсилювач, який дозволить водієві налаштовувати зручний для себе режим керування. Виробник пропонує на вибір спортивний режим та стандартний.

Систему гальмування для Стінгера створила італійська компанія Brembo. Новинку оснастили вентильованими дисками (18 дюймів), які функціонують спільно з високопродуктивними супортами. Такий швидкий автомобіль зобов'язаний мати надійні гальма. Тому їх ефективність випробовували на найскладніших та найнебезпечніших трасах світу. А саме: на гірській дорозі Гроссглокнер Хохальпенштрассе, а також гоночній трасі «Нюрбургрінг».

Потужні мотори та трансмісії

Українським шанувальникам корейської автокомпанії запропонують два види силових установок:

  1. Моделі в стартовій комплектації обладнають силовою установкою, об'ємом 2 літра, потужністю 247 к. с. при максимальному обертовому моменті 353 Нм. Авто з таким мотором здатне перетнути позначку «100 км» за 6 секунд, максимально розганяючись до 240 км/г.
  2. Також доступні 6-циліндрові твін-турбо мотори, з рекордними для компанії показниками потужності: 370 к. с., при обертовому моменті 510 Нм. Ця силова установка дозволить відчути всю міць автомобіля, названого найшвидшим у модельному ряду Kia. Згідно з інформацією від Kia Motors, авто з цим двигуном здатне розміняти першу сотню менше ніж за 5 секунд.

Для всіх типів силових установок конструктори підготували восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. У базовій комплектації до 2-літрового мотору пропонують задній привід. За повний привід доведеться доплатити. Власники V-подібного мотора отримають потужне, повнопривідне авто.

Спойлер Киа Стингер

Про ціни та комплектації

Ціни на найпрудкіший автомобіль в історії Kia стартують з позначки 43 тисячі доларів. Власники моделі в стартовій комплектації Prestige отримають сучасне авто з безпечним капотом, надійними гальмами з 17 дюймовими дисками, а також цілим пакетом «безпечних» систем. Перш за все, це 7 подушок безпеки, датчики контролю за дорогою та сліпих зон, система стабілізації, допомога утримання та старту на схилі, а також ABS.

Власників також потішить величезний набір «комфортних» функцій, який складається з клімат-контролю, зручних крісел із електронним настроюванням, проекційного монітора, панорамного даху, всіляких датчиків світла та дощу. Також у комплектацію входить мультимедійна система, яка працює на базі сенсорного екрану, розміром 8 дюймів. Водія потішить функція пам'яті в його кріслі, а також шкіряна обшивка салону.

Автомобіль у комплектації GT-Line обійдеться в 49 тисяч доларів. За цю ціну користувач отримає повнопривідне авто зі зручною системою кругового огляду під час паркування, адаптивні амортизатори з можливістю електронного регулювання, а також суперсучасну панель приладів Supervision. Для зручності водія передбачене функціональне D-подібне рульове колесо.

Найбагатшою комплектацією може похизуватись Stinger GT, ціна якого – 66 800 доларів. Саме цю модель оснастили італійськими гальмами Brembo, про які ми згадували вище. Ще одна риса цієї версії – шикарний салон, обшитий натуральною шкірою Nappa. Також вона відрізняється легкосплавними 19-дюймовими дисками та пакетом GT.

Технічним партнером київської презентації Kia Stinger виступила компанія «Samsung Electronics Україна». Вона надала окуляри віртуальної реальності Gear VR, які дозволили учасникам презентації у віртуальному світі оцінити новинку на трасі Cadwell Park. Також технічний партнер представив свою нову розробку – Samsung Galaxy S9 / S9 +.