Автоцентр на Столичном
(044) 206 80 00 (067) 406 80 00
Меню
Автоцентр на Столичному Новини і Акції Новини Автосалон Stellantis Україна підбиває підсумки операційної діяльності у 2021 році
 

Stellantis Україна підбиває підсумки операційної діяльності у 2021 році

ПІДПИСКА НА РОЗСИЛКУ

Дізнавайтеся новини першими

17.01.2022

За підсумками 2021 року український автомобільний ринок показує активне зростання продажів. Навіть незважаючи на всі карантинні обмеження та проблеми з напівпровідниками для виробництва автомобілів, у результаті 2021 виявився позитивним для українського автомобільного ринку. Багато в чому завдяки активній роботі операторів ринку, включаючи і представництво Stellantis в Україні.

Автомобільний ринок України у 2021 році

Вперше з 2014 року автомобільний ринок України подолав знакову позначку в 100 тис. проданих автомобілів. Так, за 2021 рік реалізовано 116,3 тис. нових автомобілів – з них 103,65 тис. легкових та 12,7 тис. комерційних (LCV). Дані результати відразу на 22% кращі порівняно з показниками продажів 2020 року.

Представництво Stellantis в Україні (Бренди PEUGEOT, CITROЁN, OPEL, DS Automobiles) за підсумками 2021 року контролює майже 10% автомобільного ринку України – сумарний продаж автомобілів вищевказаних Брендів перевищив 11 тис. одиниць. Причому кожен із Брендів зумів відзначитися своїми досягненнями.

опель

OPEL в Україні: найдинамічніше зростання серед брендів Stellantis в Україні

За підсумками 2021 року в Україні було продано близько 1,4 тис. автомобілів OPEL, що на 92% більше у порівнянні з продажем у 2020 році. Таким чином, OPEL став найбільш динамічно зростаючим Брендом представництва Stellantis в Україні..

Насамперед, у цьому заслуга постійного розвитку модельного ряду OPEL. Так, новинка OPEL Mokka за підсумками 2021 знайшла близько 180 покупців - і це лише трохи поступається результатам продажів автомобіля Opel Crossland (250 одиниць). Але слід враховувати, що кросовер OPEL Crossland продавався весь рік, а новинка OPEL Mokka стартувала лише у другій половині – тобто потенціал у моделі величезний. І повністю його реалізувати допоможе поступове розширення модельного ряду OPEL Mokka: наприклад, восени в гаму моделі було додано версію GS Line, а наприкінці року оголошено ціни на електромобіль. Mokka-е.

опель мока

Також варто відзначити хороші продажі "старшого" кросовера - автомобіль OPEL Grandland X знайшов 365 покупців. Та із запланованим запуском оновленої версії моделі в Україні, можна розраховувати на подальші хороші продажі. Нарешті, українським покупцям припала до смаку практична модель OPEL Combo, яка є ідеальним помічником для сім'ї та бізнесу: за підсумками 2021 року в Україні реалізовано 293 автомобілі.

PEUGEOT в Україні: найбільші продажі Stellantis в Україні

Нарешті, Бренд PEUGEOT підводить межу під підсумками 2021 року на правах лідера Stellantis в Україні – реалізовано 4,93 тис. автомобілів, що на 14% більше у порівнянні з продажами у 2020 році..

Відмінні результати продажів показали всі ключові бестселери Бренду: седан PEUGEOT 301 (продано 1695 автомобілів), кросовер PEUGEOT 2008 (продано 785 автомобілів), кросовер PEUGEOT 3008 (продано майже 750 автомобілів). Нарешті, варто відзначити і хороші результати універсального вена PEUGEOT Rifter – у 2021 році реалізовано 535 автомобілів.

пежо

Загальні плани представництва Stellantis в Україні на 2022 рік

Успіхи 2021 року є міцним підґрунтям для нових досягнень у 2022 році. Головна стратегічна мета для представництва Stellantis в Україні – зайняти понад 10% автомобільного ринку України. Цей результат мають забезпечити як вже відомі Бренди PEUGEOT, CITROЁN, OPEL, DS Automobiles, так і новий Бренд, який приєднається до «родини» Stellantis в Україні – культовий та легендарний JEEP! Для Бренду JEЕP розпочинається нова ера в Україні у складі концерну Stellantis починаючи з 1 червня 2022 року. На даний момент ми маємо 4 основні напрямки роботи з Брендом та його подальшим розвитком на ринку України. Насамперед це розвиток дилерської мережі та супутніх послуг Бренду. Зручне географічне розташування, світлі та сучасні салони, якісні доступні послуги – це саме те, що формує лояльність Бренду та бажання приєднатися до цього ком'юніті..

Наступним етапом роботи з Брендом JEEP є перезапуск 4-х нових моделей. Потужні, швидкі, високотехнологічні автомобілі, які поєднують легендарні позашляхові можливості Бренду JEEP. Також в Україні будуть представлені численні нові моделі інших Брендів: OPEL Astra, DS 4 і DS 9, PEUGEOT 308. Крім того, особливий акцент буде зроблено на просуванні електрифікованих автомобілів: електромобілів і plug-in гібридів..

Мікс сильних Брендів та різних моделей – шлях до успіху Stellantis в Україні!