Автоцентр на Столичном
(044) 206 80 00 (067) 406 80 00
Меню
 

Український кросовер за мотивами ЗАЗ 965

ПІДПИСКА НА РОЗСИЛКУ

Дізнавайтеся новини першими

13.01.2015

Дизайнери із Запоріжжя намалювали, яким міг би бути кросовер за мотивами легендарного «горбатого» ЗАЗ 965.

Створення нових автомобілів за мотивами відомих моделей - популярний напрям дизайну, яке великим автовиробникам приносить ще й непоганий прибуток. Так, Fiat «експлуатує» свою модель 500, Volkswagen - Beetle, а BMW навіть купив бренд Mini, щоб випускати нову модель під цією легендарною маркою.

Якби Запорізький автозавод розробив новий автомобіль і вирішив «прив'язати» її до однієї зі своїх минулих моделей, то кращого кандидата на рімейк, ніж ЗАЗ 965, не знайти. Це перший український автомобіль, який завдяки своїй доступності був дуже популярний у наших співвітчизників, носив горду назву «Запорожець» і навіть експортувався в інші країни. Названий за характерну форму кузова - «горбатий» - бажаний об'єкт для колекціонерів нашої країни. Його бережуть, відновлюють, виставляють в музеях і надають для зйомок у різних проектах. Так що ЗАЗ 965 став легендою, сучасний рімейк якої міг бути дуже популярним, особливо у молоді.

Запорізькі дизайнери з Askaniadesign Carstyling Студія, які обіцяють зробити концепт-кар українського суперкара в травні 2015 року, також задумалися і рімейку на основі ЗАЗ 965. Дизайнер студії Сергій Чумаченко вже давно малював скетчі на цю тему, а днями допрацював його відповідно до нових тенденціями світового автодізана.

За розмірами концептуальний ЗАЗ є конкурентом популярного Nissan Juke, тобто представляє собою кросовер В-класу. Автомобіль отримав високий трьохдверний кузов і величезні колеса з дисками оригінального дизайну. Концепт отримав світлодіодні фари з лінзами, як на преміум-моделях сучасних автомобілів і скошену задню частину в стилі «горбатого». Дизайнерам вдалося дотримати всі канони розробки рімейків - зберегти впізнаваність ЗАЗ 956 і в той же час надати йому сучасні форми популярних в наш час кросоверів.